WORTELCAKE MET ROZIJNEN EN WALNOTEN

Deze wortelcake is niet alleen erg smakelijk, maar past ook in een gezonde leefstijl.

Heerlijk bij de koffie, maar ook een prima ontbijtje.

Je kunt deze cake in plakjes snijden en invriezen, zodat je altijd iets lekkers achter de hand hebt.

tussendoor of ontbijt
2 personen
20 m bereiden + 60 m wachten
Ingrediënten
Dit heb je nodig
Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door elkaar.

Rasp de wortelen. Ik doe dit altijd met de keukenmachine. En doe het bij de droge ingrediënten.

Maal in de keukenmachine de dadels met de kwark, eieren en olie tot een egale massa.

Schep nu alles goed door elkaar tot een beslag. en schep het in een ingevet of met bakpapier bekleed cakeblik.

Zorg dat het beslag goed verdeeld is. Zet de cake nu voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik na 50 minuten met een sateprikker in de cake om te kijken of hij al gaar is. De prikker moet schoon uit de cake komen.

Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarden (per persoon)

Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels

143 Kcal
5 g
1 g
20 g
9 g
4 g
2 g