Deze granolareep is een verantwoord tussendoortje dat je een verzadigd gevoel geeft door de havermout, noten en pitten.
Bovendien extra smakelijk door een het vleugje sinaasappel.
tussendoor
18 stuks
30 minuten
Dit heb je nodig
Zo maak je het
Doe de havermout en de pittenmix met de koek- en speculaaskruiden in een kom.
Hak de noten in stukken en voeg toe.
Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers de sinaasappel uit en doe het sap samen met de dadels in een keukenmachine. Pureer tot een pasta en doe over in de kom bij de andere ingrediënten.
Roer of kneed het geheel tot een dik samenhangend deeg.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit gaat makkelijker als je de lepel even nat maakt.
Zorg dat het overal even dik is.
Zet een uur in de koelkast en snijd in 18 stukken.
Snel een kop koffie of thee zetten en smullen maar!
Voedingswaarden
(per persoon)
Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels
142 Kcal
6,2 g
1 g
16,7 g
9 g
4 g
2 g