Met deze overheerlijke lasagne krijg je lekker veel groenten binnen door bovenop de lasagnebladen een extra laag van plakjes courgette te leggen.
Hij is makkelijk en snel voor te bereiden. En terwijl de oven het werk doet heb jij nog even tijd voor jezelf.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Verwarm de olie en fruit de ui, voeg na een paar minuten de knoflook toe. Bak vervolgens het gehakt mee tot dat bruin is, dan kunnen de paprika en champignons erbij.
Voeg dan de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met peper, oregano tijm en eventueel een beetje zout.
Laat zachtjes 10 minuten pruttelen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Dan schaaf je de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten van ongeveer 3 mm dik, of snijd met een mes in dunne plakken.
Vet een ovenschaal in en maak laagjes van de saus, lasagnebladen en courgette. Herhaal dit drie keer.
Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de courgette lasagne in 30 minuten de oven goudbruin.
Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels
621 Kcal
22,6 g
8,3 g
58,7 g
10 g
38,6 g
23,8 g