roergebakken varkensvlees met paksoi

Paksoi is knapperig, fris en laat zich makkelijk bereiden. In dit Oosters getinte gerecht gaan we het kort roerbaken waardoor het lekker sappig wordt.

Met een beetje pit van de rode peper en bite van de cashewnoten ontstaat er een heerlijke maaltijd.

tussendoor
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
Dit heb je nodig
Zo maak je het
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en snijd smalle ringetjes. Snipper de ui, maak de rest van de groenten schoon, snijd de paksoi in repen, de paprika in blokjes en champignons in plakjes.

Snijd het vlees in smalle reepjes.

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.

Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin. Fruit de ui en de peper en rasp de gember erboven. Voeg de paprika, champignons en paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.

Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap. Hak de cashewnoten grof er strooi er overheen.

Voedingswaarden (per persoon)

Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels

530 Kcal
20,4 g
3,7 g
50,4 g
6,4 g
33,1 g
7,7 g