BANANENCAKE MET ZOMERFRUIT

Geen suiker toegevoegd, maar toch lekker zoet door de banaan en de dadels. Het zomerfruit in deze bananencake zorgt voor een heerlijk frisse tegenhanger.

En door havermout als basis te gebruiken hou je een lang verzadigd gevoel na het eten van zo’n smakelijk plakje cake.

tussendoor

18 plakken

20 minuten + 55 minuten oventijd

vegetarisch
recept bananencake met zomerfruit
Ingrediënten
Dit heb je nodig
Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door elkaar.

Maal in de keukenmachine de dadels met de banaan en eieren tot een egale massa.
Schep nu alles goed door elkaar tot een beslag.

Schep het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
Zorg dat het beslag goed verdeeld is. Zet de cake nu voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik na 50 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of hij al gaar is. De prikker moet schoon uit de cake komen.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.

Voedingswaarden (per plak)

Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels

110 Kcal
1,6 g
0,3 g
19,9 g
10,4 g
3 g
2,3 g