Pasta met zalm en broccoli

Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Met dit heerlijke pastagerecht zit je dus goed!

En in combinatie met pasta en broccoli ontstaat er een smakelijke, gezonde maaltijd, die ook nog eens super snel op tafel staat.

diner
2 personen
20 minuten
Pasta met zalm en broccili
Ingrediënten
Dit heb je nodig
Zo maak je het

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. De laatste vier minuten van de kooktijd doe je de broccoli erbij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht.

Snipper de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de champignons in plakjes en de zalm in blokjes.

Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook, bak de zalm en vervolgens de champignons mee.

Voeg dan de crème fraîche, pasta en broccoli toe. Roer goed door elkaar. Is het niet smeuïg genoeg kun je wat van het achtergebleven kookvocht toevoegen.

Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

Broccoli
Voedingswaarden (per persoon)

Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels

591 Kcal
29 g
9 g
42 g
9 g
34 g
12 g