Mangocake met een vleugje kokos

De heerlijke combinatie van mango en kokos geeft deze cake een exotisch tintje. Dit smakelijke plakje mangocake is snel gemaakt en leuk om aan je visite te serveren.

Maar natuurlijk ook geschikt als verantwoord tussendoortje, want er is geen extra suiker toegevoegd, waardoor deze traktatie minder dan 100 kilocalorieën bevat!

Ik moest snel zijn met het fotograferen, want deze cake werd wel heel snel kleiner.

tussendoor

18 stuks

20 minuten + 55 minuten oventijd

vegetarisch
Mangocake
Ingrediënten
Dit heb je nodig
Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door elkaar.

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Je kunt ook blokjes uit de diepvries gebruiken.

Maal in de keukenmachine de bananen, eieren en yoghurt tot een egale massa.
Voeg het mengsel samen met de mango bij de droge ingrediënten en schep nu alles goed door elkaar tot een beslag.

Schep het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
Zorg dat het beslag goed verdeeld is. Zet de cake nu voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.

Prik na 50 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of hij al gaar is. De prikker moet schoon uit de cake komen.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.

Bestrooi eventueel met wat nog wat extra kokosrasp.

Ingrediënten mangocake
Voedingswaarden (per plakje)

Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels

95 Kcal
2,5 g
1 g
13 g
4 g
3,5 g
2 g