Ben jij ook gek op bananenbrood?
Probeer dan deze variant met appel, peer en blauwe bessen. De basis bestaat uit havermout en volkoren tarwemeel en door het gebruik van deze producten verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.
Naast gezond en lekker, ziet hij er ook nog eens prachtig uit door de banaan bovenop.
Geniet bij de koffie van deze gezonde traktatie.
Verwarm je oven voor op 170 graden
Maal de havermout fijn in een keukenmachine en doe in een kom, met alle andere droge ingrediënten.
Doe één banaan, de dadels, karnemelk en eieren in de keukenmachine en maal tot een egale massa.
Voeg bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Schil de appel en peer en snijd in kleine blokjes en spatel samen met de blauwe bessen door de rest van de massa.
Stort je beslag in een cakeblik en maak de bovenkat glad. Pel de tweede banaan, snijd door in de lengte en leg bovenop je beslag.
Zet 60 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in je cake en als die er schoon uit komt is je cake klaar.
Kilocalorieën
Vet
Waarvan verzadigd
koolhydraten
Waarvan suiker
Eiwit
Vezels
114 Kcal
1,3 g
1 g
21 g
10 g
3,1 g
3 g