NOEDELS MET KNAPPERIGE TOFU EN SPERZIEBONEN

Verrassend smakelijk deze knapperige tofu bereid in de oven!
Tofu is een hele goede vleesvervanger, maar van zichzelf heeft het niet heel veel smaak en wordt daardoor ten onrechte vaak genegeerd.
Met wat kruiden en deze bereidingswijze is het namelijk echt een heerlijke, gezonde toevoeging aan dit toch al lekkere vegetarische Oosterse gerecht met noedels en sperziebonen.

diner
2 personen

30 minuten

vegetarisch
noedels met knapperige tofu en sperziebonen
Ingrediënten
Dit heb je nodig
Zo maak je het

Maak de sperziebonen schoon.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet het vocht van de tofu en snijd in grove stukken. Knijp met je handen het vocht er zoveel mogelijk uit en prak fijn met een vork op een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng dit met de komijn-, gember-, koriander- en chilipoeder en zet 25 minuten in de oven tot het knapperig is. Roer halverwege een keer door.
Kook de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar.
Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en paprika en meng de sojasaus en de gembersiroop erdoor. Als de sperziebonen en de noedels zijn afgegoten kunnen die er ook doorheen.
Doe op een bord, haal de tofu uit de oven en strooi eroverheen en maak het af met de sesamzaadjes.